Обстріл Ізраїлю з території Лівану. Джерело: "Укрінформ"

Ізраїль завдав удару по Лівану у відповідь на обстріл, — ЗМІ

Ізраїльські військові завдали ударів по цілях на Півдні Лівану. Це відбулося у відповідь на здійснений звідти обстріл та після проникнення кількох бойовиків на північ Ізраїлю.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що армія оборони Ізраїлю використовує бойові гелікоптери для нанесення ударів у цьому районі після того, як війська вбили кількох бойовиків поблизу кордону з Ліваном.

"Армія оборони Ізраїлю заявила, що бойові гелікоптери завдають нових ударів по Лівану. Війська ЦАХАЛу вбили кількох із них, повідомили військові", — пише видання.

Удар Лівану по Ізраїлю

Ліванське угрупування "Хезболла" обстріляло Ізраїль ракетами і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями. Водночас армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що завдає ударів по одному із районів Лівану у відповідь. Зокрема, "Хезболла" заявляє, що випустило "десятки ракет і снарядів" по трьох ізраїльських позиціях у спірному районі Маунт-Дов на знак солідарності з атакою ХАМАС на Ізраїль. 

Своєю чергою армія оборони Ізраїлю заявила, що відповіла артилерійськими ударами.

"Артилерія ЦАХАЛу завдає ударів по району в Лівані, звідки велася стрілянина. Армія оборони Ізраїлю вжила підготовчих заходів і продовжить діяти в усіх регіонах і в будь-який час, щоб гарантувати безпеку цивільних в Ізраїлі", — зазначили в ЦАХАЛ.

Про жертви внаслідок цих атак жодна зі сторін не повідомила.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС. Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 17:59