Фото: ілюстративне. Джерело: "Українська правда"

Кабмін погодив зміну голів Донецької та Полтавської обласних військових адміністрацій

Український уряд погодив призначення Філіпа Проніна головою Полтавської обласної військової адміністрації. Також погоджено звільнення Павло Кириленка з посади голови Донецької обласної військової адміністрації.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у соцмережах.

За його інформацією, Кириленко має очолити Антимонопольний комітет України.

Що відомо про Павла Кириленка

Павло Кириленко — підполковник юстиції. Він закінчив Юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство". З 2008 року працював у прокуратурах Донецької області, Криму та Генпрокуратурі.

2017 року Кириленка призначили військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України, де він працював 2 роки. 2019 року він став головою Донецької обласної державної адміністрації.

Фото: Facebook Павла Кириленка

У той же час Кабмін підтримав призначення на посаду голови Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна.

Філіп Пронін

Фото: "Інтерфакс Україна"

Що відомо про Філіпа Проніна

Чиновник з 2005 по 2008 рік працював у Департаменті аналітичної роботи Державного комітету фінансового моніторингу. Згодом був старшим консультантом відділу незалежних фінансових розслідувань ТзОВ "КПМГ-Україна".

У 2010-2011 роках працював у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення фінансового моніторингу Управління аналізу ризиків та типологічних досліджень комітету фінмоніторингу. З 2012 по 2017 обіймав посаду заступника директора департаменту — начальник управління аналізу ризиків та типологічних досліджень.

До 2020 року очолював Управління виявлення та розшуку активів центрального апарату Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. У 2020 і по сьогодні — заступник голови агентства.

Нагадаємо, що народні депутати у вівторок, 5 вересня, звільнили з посади міністра оборони України Олексія Резнікова. Відповідне рішення підтримали 327 парламентарів. Резніков особисто прийшов на засідання Верховної Ради, де звітував про 552 дні на посаді у Міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 16:32