Фото: соцмережі

Кабмін знову заборонив продаж пального низьких стандартів: деталі

Уряд відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро-5". Також відновлені вимоги директив Євросоюзу щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на певні види палива.

Про це у Telegram повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче Євро-5", — заявив він.

Водночас Кабмін відновив вимоги директив Європейського Союзу щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включно з суднами внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.

Варто відзначити, що у березні 2022 року український уряд дозволив обіг палива екологічного стандарту "Євро-3" та "Євро-4". Передбачалось, що ця норма діятиме до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

На той час у Міненерго пояснювали, що такі рішення дозволять ввести в обіг бензини та дизельне пальне класів "Євро-3" та "Євро-4", а також спростити проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Також важливою ціллю було залучення додаткового ресурсу палива для ЗСУ та інших військових формувань, сільгосптехніки та автотранспортних засобів.

"Станом на сьогодні налагоджені нові маршрути постачання нафтопродуктів, учасниками ринку укладено довгострокові контракти з європейськими виробниками та міжнародними трейдерами, ситуація на паливному ринку є стабільною. Задовольняються потреби економіки держави, ЗСУ та інших споживачів бензинами та дизельним пальним належної якості та в необхідному обсязі", — пише у пояснювальній записці до проекту постанови.

Нагадаємо, заданими Міноборони, пальне, яке було закуплене для Збройних сил України, маркуватимуть барвниками. Це допоможе запобігти його незаконному продажу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 20:55