Еміне Джапарова. Джерело: "Армія Inform"

Кабмін звільнив Джапарову з посади першого заступника глави МЗС

У вівторок, 2 квітня, Кабінет міністрів України звільнив Джапарову Еміне Айяровну з посади першого заступника міністра закордонних справ України.

Про це у Telegram-каналі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

"Звільнено Джапарову Еміне Айяровну з посади першого заступника міністра закордонних справ України", — йдеться у повідомленні Мельничука.

Також, за даними представника Кабміну, Осіяна Олега Володимировича призначено першим заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а Крейтора Андрія Андрійовича заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Що відомо про Джапарову

Еміне Джапарова 2006 року закінчила з відзнакою Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2008 по 2010 рік працювала на посаді аташе відділення соціально-гуманітарних питань Департаменту культурної та гуманітарної співпраці Міністерства закордонних справ України.

З 2011 до 2015 року працювала в різних українських медіа. З 2015 по 2016 рік була радницею міністра з питань інформаційної політики щодо Криму. З 2016 до 2019 року – перший заступник міністра інформаційної політики України.

У червні 2020 року Джапарову призначили першим заступником міністра закордонних справ України. Того ж року указом президента Джапарова її призначили головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Нагадаємо, у лютому Володимир Зеленський призначив Еміне Джапарову постійним представником нашої країни при міжнародних організаціях у Відні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.04.2024 21:14