Ілля Вітюк. Джерело: СБУ

Керівника департаменту кібербезпеки Вітюка усунуто від роботи через розслідування "Слідства.Інфо"

Голова Служби безпеки України Василь Малюк усунув керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов'язків. Це пов’язано з перевіркою обставин, оприлюднених журналістами "Слідства.Інфо".

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу СБУ.

"На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідства.Інфо", голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов'язків", — йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі, який виконує оборонні завдання та знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО "А".

"Наразі він відряджений до цього підрозділу, сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань", — повідомили у прес-службі.

"Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ та журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії", — додали в українській спецслужбі.

Раніше журналісти "Слідства.Інфо" оприлюднили матеріал про майно сім'ї голови департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Іллі Вітюка. Через два дні після публікації "Слідства.Інфо" медійники зробили ще одну публікацію, в якій повідомили, що, на їхню думку, працівники ТЦК намагалися вручити повістку автору цього матеріалу.

У пресслужбі СБУ раніше заявляли, що перевіряють інформацію від "Слідства.Інфо" про інцидент спільно з Міноборони та Генштабом ЗСУ.

Офіс генерального прокурора повідомив про початок кримінального провадження за фактом інциденту з журналістом видання "Слідство.Інфо" з врученням йому повістки. У командуванні Сухопутних військ заявили, що за цим фактом проводять службову перевірку для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, що службову перевірку доручив провести й головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.04.2024 16:10