Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Клименко анонсував кадрові зміни у ДСНС через авіатрощу у Броварах

Через падіння гвинтокрила у Броварах Київської області, що трапилось 18 січня 2023 року у Державній службі з надзвичайних ситуацій України відбудуться кадрові зміни. Зараз тривають перевірки, після яких слід очікувати рішень.

Про це в інтервʼю "Цензор.НЕТ" розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Він, зокрема, наголосив, що політ гвинтокрила мали не дозволити.

"Слідство і суд встановить, наскільки повною була їхня провина в тому, що відбулось", — сказав Клименко.

Водночас він запевнив, що звільнення у ДСНС після перевірок таки будуть.

"Так, готуються кадрові зміни за результатами цих перевірок. Думаю, що протягом тижня-двох ці кадрові зміни будуть", — додав міністр.

Натомість він не відповів, чи вдасться зберегти посаду очільнику ДСНС, а сказав, що це буде вирішено пізніше.

Авіакатастрофа у Броварах

Вранці 18 січня у Броварах поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. У будівлях перебували люди, а на борту літального апарату — керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович та інші. 

За останніми даними загинули 14 людей, з них одна дитина. Отримали поранення 25, з них — 11 дітей. Одразу після трагедії Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи.

Силовики повідомляли, що спершу розглядали кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу. У березні в МВС повідомили, що залишаються робочими три основні версії авіакатастрофи. Йдеться про порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

"Чорну скриньку", знайдену на місці падіння гелікоптера з керівництвом МВС в Броварах, розшифровували у Франції. Її матеріали передали українському слідству. Після авіакатастрофи у Броварах в МВС заборонили всім керівникам користуватися під час воєнного стану авіаційним транспортом — гелікоптерами та літаками.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій відсторонила від виконання обов’язків осіб, які отримали підозри у справі щодо авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах, під час якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Слідчі ДБР з'ясували, що посадовці порушили правила безпеки польотів гелікоптера, через що літальний апарат зазнав катастрофи. У відомстві наголосили, що надали усі необхідні для розслідування матеріали та всіляко сприяють об'єктивному і прозорому розслідуванню трагедії

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 23.08.2023 13:44