Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Юрист пояснив, кого зі студентів можуть мобілізувати у 2024 році

Верховна Рада 11 квітня погодила зміни до закону про мобілізацію, а 16 квітня документ підписав президент. Водночас потрібно розуміти, що на сьогодні, згідно з новим документом, не мобілізують студентів училищ, коледжів, вишів, а також інтернів, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, але лише у випадку, якщо вони обрали денну або дуальну форми навчання.

Про це повідомив юрист Олександр Брижак, пише "Освіторія".

"Немає такої відстрочки у тих, хто здобуває освіту не за вищим, ніж попередній, рівнем освіти, а за паралельним або нижчим. Тобто особа, яка завершила бакалаврат з економіки та здобуває нині бакалаврський рівень вищої освіти з менеджменту, а також має призовний вік 25-60 років та чоловічу стать, може отримати повістку", — каже він.

Брижак зазначив, що професійна освіта має початковий, базовий та вищий рівні. Здобуття фахової передвищої освіти передує вищій освіті, а вища освіта має три рівні: перший — бакалаврський, другий - магістерський, а третім рівнем вважається освітньо-науковий та освітньо-творчий.

Нагадаємо, що 23 квітня Верховна Рада ухвалила закон про індивідуальні освітні траєкторії та вдосконалення процесу навчання у вищих навчальних закладах. Він передбачає посилення автономії університетів та інші норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.05.2024 03:28