Володимир Путін і Еммануель Макрон. Фото з архіву. Джерело: росЗМІ

Кого Париж надішле до Москви: Франція візьме участь в "інавгурації" Путіна, — ЗМІ

Так звана інавгурація російського диктатора Володимира Путіна запланована на 7 травня. Франція після певних роздумів усе ж вирішила взяти участь у цій церемонії: туди Париж відправить свого посла.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. Аналітики зробили висновок, що рішення французів свідчить про потенційний розкол у західному таборі з декількома країнами.

Зокрема мова про країни Балтії, які категорично проти надання Путіну будь-якої форми легітимності та потенційного підриву України у її війні з Росією.

"Францію представлятиме її посол у Росії", — повідомило французьке дипломатичне джерело.

За його даними, Париж раніше засуджував те, як у Росії проходили вибори. Зокрема, Франція вважає їх порушенням міжнародного права та США. А також Хартії націй.

Раніше Чехія, Естонія, Латвія й інші країни Європи підтвердили, що їхні представники не відвідають так звану інавгурацію Володимира Путіна 7 травня. Своєю чергою, очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель виступив проти присутності представників ЄС на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя.

Як відомо, в березні у Росії відбулися так звані президентські вибори, "переміг" на яких диктатор Володимир Путін. Тепер він буде керувати країною до 2030 року. При цьому росіяни "організувати" так звані вибори й на окупованих українських територіях. Це засудили у багатьох країнах світу.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України оприлюднило відповідну заяву, де зазначено, що немає підстав для визнання кремлівського диктатора Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії. Адже він "переміг" після численних порушень загальновизнаних міжнародних норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 21:34