Фото: ГУР

Коли Росія може посилити наступальні дії: прогноз Буданова

Наприкінці весни або ж на початку літа війська країни-агресорки можуть посилити свої наступальні дії. Головний напрямок — Донбас.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

"Ми очікуємо активізації російських наступальних дій наприкінці весни та на початку літа. Особливо на Донбасі", — сказав Кирило Буданов.

Посадовець наголосив, що рашисти, ймовірно, намагатимуться просунутися трохи ближче до міста Часів Яр, а також будуть рухатися в напрямку міста Покровськ, яке розташоване приблизно за 70 кілометрів на північний захід від Донецька.

Натомість Буданов зауважив, що поки не почнеться наступ РФ — серйозних змін на фронті очікувати не варто.

"Ситуація досить складна, але вона під контролем", — зауважив очільник ГУР.

Крім того, Буданов додав, що Україна цього року також може піти у наступ. Проте жодних подробиць щодо можливого наступу ЗСУ голова розвідки не розкрив і зазначив, що "відповідальність за це лежить на Генштабі".

Нагадаємо, 6 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Противник, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах, намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Однак, попри різні чутки, Часів Яр перебуває під контролем України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 15:30