Коли Україна отримає танки Abrams: відповідь глави Пентагону

Україна отримає 31 танк Abrams на початку осені. Кілька танків Abrams вже перемістили на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання. 

Заяву міністра оборони США Ллойда Остіна на слуханнях у Сенаті цитує українська служба "Голосу Америки".

На початку осені мають завершитися і програми тренування українських військових на цих танках. Глава Пентагону заявив, що американські військові не лише відправляють танки в Україну та готують українських військових, але й створюють інфраструктуру, яка буде підтримувати роботу цих танків, що є новою технікою для українців.

"Ця техніка суттєво відрізняється, зокрема, за рахунок турбінного двигуна та інших достатньо складних систем. Але ми намагаємось якнайшвидше передати цю техніку українцям. Вони точно матимуть усе в наявності до початку осені", — сказав Остін.

Він заявив, що наприкінці квітня країни НАТО та учасники Контактної групи "Рамштайн" доставили в Україну понад 230 танків, 1 550 броньованих машин та інше обладнання й боєприпаси для підтримки понад девʼяти нових бронетанкових бригад.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки модифікують танки Abrams для України та знімають чутливу техніку. Це роблять для того, щоби деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 12.05.2023 09:59