Фото: Facebook Резнікова

Коли відбудеться нова зустріч у форматі "Рамштайн": Резніков зробив заяву

Під час наступної зустрічі у форматі "Рамштайн" Україна разом зі союзниками обговорить зміцнення протиповітряної оборони. Вона повинна відбутись вже наступного тижня.

Відповідну заяву у Facebook зробив міністр оборони Олексій Резніков.

"Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1. Наземні системи — від ПЗРК то потужних батарей — та ракети до них незмінно у фокусі. Про це, зокрема, ми будемо говорити з колегами на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн" наступного тижня", — написав міністр.

Резніков також наголосив, що рішення, які сьогодні ухвалюють українські партнери щодо літаків — це важливий етап, але не кінець шляху.

"Знадобиться час, ресурси й багато дуже кваліфікованої праці, доки наше небо стане безпечнішим", — додав він.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, відбулася чергова зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". Це вже одинадцята зустріч союзників, на якій узгоджують постачання майбутньої допомоги Україні. Перша зустріч відбулася рік тому — 26 квітня 2022 року. Країни-партнери поки що не готові надати ЗСУ потрібні винищувачі, про необхідність яких уже не перший місяць говорить військово-політичне керівництво. Однак на "Рамштайні" вдалося домовитися про виділення додаткових коштів для підтримки Збройних сил України, а також про постачання нової військової техніки та палива для неї.

Раніше видання Politico повідомляло, що останнім часом у групі "Рамштайн" виникли певні розбіжності, зокрема щодо того, чи потрібно і коли відправляти західні винищувачі в Україну, а також щодо затримок з постачанням деяких озброєнь. Насамперед це стосується німецьких та іспанських танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2023 16:52