Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Колишні "вагнерівці" прибули на Куп’янський напрямок: як використовуватиме їх там російське командування

Росія продовжує штурмові дії на Лимано-Куп'янському напрямку. Мета окупантів — вийти по лівому березі річки Оскіл. Для цього стягуються додаткові сили. Керувати штурмовими підрозділами РФ прибули 250 "вагнерівців".

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на помічника начальника 15 мобільного прикордонного загону "Сталевий Кордон" Івана Шевцова.

"За нашою інформацією, "вагнерівців" використають переважно для керування штурмовими діями, а безпосередньо до підрозділів входять як підрозділи регулярної армії, так і бійці так званих підрозділів "Штурм" і "Штурм Z", укомплектовані з ув'язнених", — сказав Шевцов.

За його словами, зазвичай штурм проводить група з 20-30 військових, яку супроводжує одна одиниця техніки — танк, БМП чи БТР. Зі зміною погоди змінилася тактика штурму: російська армія стала залучати менше техніки.

"Це можна побачити за кількістю ураженої техніки: якщо за попередню добу на Лимано-Куп'янському напрямку наші сили оборони знищили 38 одиниць техніки, то за минулу — тільки 18. Це повʼязано не з тим, що ми стали гірше працювати, а з тим, що Росія менше використовує техніку. На штурмовиків погода не впливає, Росія кидає їх на штурм незалежно від погоди, тому вони продовжують", — розповів Шевцов.

Нагадаємо, що 2 листопада старший лейтенант, начальник служби зв'язків із громадськістю 21 ОМБр Сергій Дібров заявляв, що російські військові збільшили кількість артилерійських обстрілів на Куп'янському напрямку. Це може свідчити про те, що ворог розв'язав питання з дефіцитом снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 12:38