Фото ілюстративне. Джерело: латвійські ЗМІ

Конфісковані в нетверезих водіїв автомобілі Латвія передає на потреби Україні

У вівторок, 2 квітня, латвійський уряд ухвалив рішення безкоштовно передати Україні 12 автомобілів. Їх конфіскували під час оперативних заходів у місцевих нетверезих водіїв.

Про це повідомило видання Rus.LSM.

Ці автівки передадуть на потреби військової адміністрації Генічеська Херсонської області, армійських частин Міністерства оборони, Харківського центру допомоги Valkiva, ради селища Китайгород, комунального некомерційного підприємства "Львівське територіальне медичне товариство" та медичного Інституту Національної академії медичних наук України.

У Латвії за кермування автомобілем у стані сильного алкогольного сп'яніння (вище 1,5 проміле) можуть конфіскувати автомобіль, або, якщо водій керує не своїм транспортним засобом, він має сплатити суму, еквівалентну вартості авто. Сейм також ухвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України, що надають можливість безоплатно передавати транспортні засоби, які належать державі, власності уряду України для підтримки українського суспільства.

Латвія вже неодноразово передавала Україні конфісковані автомобілі, а тепер країна зобов'язалася допомогти відновити Чернігівську область. У межах цього для програми допомоги виділять понад п’ять мільйонів євро. Частину цих коштів спрямують на реконструкцію об'єктів соціальної інфраструктури регіону, ще два мільйони на залучення латвійських підприємців у відновлення області.

"Метою підтримки є надання основних послуг населенню, подолання завданих війною травм і соціально-економічний розвиток Чернігівської області. Участь Латвії у відновленні України сприяє покращенню якості життя населення, а це безпосередньо підвищує стійкість і дає надію на краще майбутнє, що дуже важливо під час війни", — зазначили в Міністерстві закордонних справ Латвії.

Усього з лютого 2022 року латвійська допомога Україні сягнула понад 0,6 мільярда євро.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Латвія надасть майже 10 мільйонів євро на відбудову України та підтримку Збройних сил України. Уряд цієї балтійської держави затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2024 09:14