Валерій Залужний і Володимир Зеленський. Фото зі соцмереж

"Конфлікт" Зеленського і Залужного: у НАТО зробили важливу заяву

У НАТО відреагували на чутки про конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним. В Альянсі не вважають, що відмінності у публічних оцінках ситуації на фронті мають велике значення.

Про це у коментарі "РБК-Україна" повідомив високопосадовець НАТО. 

На його думку, Залужний у своїх висловлюваннях виходить з військової перспективи, а Зеленський — з політичної.

"Я б не перебільшував ці розбіжності — Зеленський і Залужний просто підходять до ситуації з різної перспективи. Коли Залужний, говорячи про ситуацію на полі бою, говорить про те, що війна перетворилася у війну на виснаження — він правий. Не можна сказати, що цей опис неточний. А Зеленський говорить про досягнутий прогрес, але він повільніший, ніж хотілося б. Обидва ці твердження можуть бути вірними одночасно", — заявив посадовець.

За його словами, російська влада та президент Путін сподіваються, що всі зроблять висновок, що війна закінчилася. Він наголосив, що Росія зараз намагається максимально посилювати такі розбіжності між політичним та військовим керівництвом, оскільки це означає, що Україна програє, а РФ виграє війну.

"Конфлікт" Зеленського і Залужного

В останні тижні в Україні та світі почали говорити про суперечки між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Валерієм Залужним. Ймовірно, це сталося після статті Залужного для The Economist. Там він розповів, що війна в Україні заходить у глухий кут.

Президент у інтерв'ю The Sun заявив, що генералам не можна "бавитися у політику". Мовляв, якщо військовий вирішив займатися політикою, то тоді він має "перестати займатися війною" і "займатися політикою чи виборами".

Нагадаємо, що народна депутатка від партії "Слуга народу", заступниця голови Комітету парламенту з питань національної безпеки Мар'яна Безугла вкотре розкритикувала головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Цього разу вона запідозрила генерала в організації замовних статей проти президента Володимира Зеленського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.11.2023 16:45