Фото:НАЗК

Крабові палички на крові: НАЗК внесло виробника продуктів Vici до переліку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, більш відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Представники Viciunai Group обіцяли, що компанія піде з російського ринку, натомість Vici не зупиняє свої потужності у РФ, шукає нових працівників та сплачує значні податки до бюджету агресора. Це стало підставою для внесення Viciunai Group до переліку Міжнародних спонсорів війни Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК)", йдеться у повідомленні.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли, що компанія вийде з російського ринку. Натомість Vici не зупинила свої потужності у Російській Федерації та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

"Допоки такі відомі бренди як Vici продовжують знаходитись на ринку Росії, попри всі воєнні злочини агресора, світ отримує неправильний сигнал, що РФ залишається частиною міжнародних економічних процесів. Так само жителі Росії бачать, що демократичний світ від них не відвернувся, а вони все роблять правильно. Багато компаній вже зробили правильний вибір на користь цінностей демократії та доброчесності вийшовши з російського ринку. Однак Viciunai Group не стала однією з них та не змогла вийти за межі своїх пустих обіцянок", — заявив Голова НАЗК Олександр Новіков. 

В НАЗК наголошують, що Viciunai веде свій бізнес у Росії у звичайному режимі без будь-яких скорочень, успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці у РФ.

Зазначається, що компанія є глобальним виробником і постачальником різноманітних харчових продуктів. Крім того, що Viciunai Group є найбільшим переробником сурімі (рибний пастоподібний фарш, — ред.) на планеті, вона також є одним з найбільших та економічно найпотужніших виробників морепродуктів у Європі. Її головний офіс знаходиться в Литві, а заводи працюють в Литві, Іспанії, Естонії та Росії.

Нагадаємо, НАЗК призупинило статус міжнародного спонсора війни для банківської групи Raiffeisen Bank International. Таким чином Україна пішла на поступки уряду Австрії, який шантажував відмовою від голосування за 12 пакет санкцій проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.01.2024 16:55