Фото: Дмитро Кулеба\X

Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Польщі Сікорським: про що говорили

У четвер, 2 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонні перемовини із польським колегою Радославом Сікорським.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Наголошується, що у ході перемовин сторони обговорили посилення протиповітряної оборони України, шлях України до Європейського Союзу та українську Формулу миру.

Крім того, Кулеба та Сікорський розглянули питання українсько-польських відносин.

"Під час нашої розмови ми з Радославом Сікорським відзначили позитивну динаміку в українсько-польських двосторонніх відносинах. Ми також обговорили зміцнення української протиповітряної оборони, шлях України до Європейського Союзу та Формулу миру Президента Зеленського", — наголосив Кулеба.

Зауважимо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Україна повинна проявити ініціативу щодо повернення чоловіків призовного віку з-за кордону. Він наголосив, що йому наразі невідомі ідеї, які розглядає Україна для повернення чоловіків додому. Але Сікорський назвав "цікавою" ініціативу з обмеження консульських послуг.

Нагадаємо, на думку польського президента Анджея Дуди, що під час головування Варшави в Європейському союзі у 2025 році його країна повинна зосередитися на питанні євроінтеграції України. Також на порядку денному має стояти ліквідація наслідків агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 23:51