Фото: МЗС України

Кулеба запропонував Зеленському розірвати дипвідносини з Іраном

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Україні варто розірвати дипломатичні відносини з Іраном. Відповідну пропозицію міністр вже озвучив президенту Володимиру Зеленському.

Про це Кулеба розповів під час інтерв’ю для BBC.

Журналісти запитали міністра, хто, на його думку, стоїть за нещодавніми вибухами на іранських військових заводах. Кулеба відповів, що не знає, хто бив по інфраструктурі Ірану. Однак наголосив, що Україна нічого злого для Ірану не зробила.

"Вони (іранці, — ред.) почали постачати бойові дрони-камікадзе Росії. Вони перетнули межу. Це наш сигнал Ірану — яким би вигідним не здавалося вам співробітництво з Росією проти України, запевняємо вас, що негативні наслідки цього співробітництва в рази перевищать будь-яку вигоду", — заявив міністр.

Водночас очільник МЗС розповів, що вніс на розгляд президента пропозицію щодо розриву дипвідносин України з Іраном.

"Це питання є абсолютно відкритим. Рішення може бути ухвалене в будь-який момент в залежності від подальшої поведінки Ірану", — зазначив міністр.

Нагадаємо, у ніч із 28 на 29 січня в Ірані пролунали вибухи. За даними ЗМІ, невідомі атакували військові об‘єкти країни. Постраждали близько 14 промислових та військових об'єктів. Серед них — нафтопереробний завод, військові бази та частини, завод з виготовлення зброї, завод з виготовлення безпілотників. Зокрема відомо, що було завдано ударів по п’яти заводах, які виробляють ракети та БпЛА.

Згодом у вибухах Іран звинуватив Ізраїль.

Політика, 03.02.2023 15:25