Фото ілюстративне. Джерело: латвійські ЗМІ

Латвія заборонила імпорт із Росії та Білорусі: які продукти та товари потрапили під обмеження

У четвер, 22 лютого, Сейм Латвії ухвалив рішення про заборону ввезення сільськогосподарської продукції та кормів для тварин із Росії та Білорусі.

Заяву опублікував офіційний сайт Сейму. За цим рішенням, продукція, що походить із Росії або Білорусі, також не повинна імпортуватися з третіх країн.

Водночас заборона на імпорт застосовується до сільськогосподарської продукції та кормів для тварин, що залишаються в Латвії, а не до тих, що перевозяться ЄС транзитом.

"Ця ініціатива є додатковим елементом спільної санкційної політики Євросоюзу, яку ухвалили у відповідь на російську агресивну війну проти України. Беручи до уваги той факт, що агресія Росії в Україні триває, також розробляються пропозиції щодо подальших санкцій, шукаючи можливості для посилення чинних санкцій", — йдеться у прес-релізі.

За даними Міністерства сільського господарства Латвії, протягом перших десять місяців 2023 року імпорт сільськогосподарської продукції та кормів для тварин з Росії до Латвії склав 280 мільйонів євро.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що Велика Британія та Латвія очолять коаліцію дронів. У рамках цієї програми Україна має отримати тисячу сучасних безпілотників на суму 250 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 20:40