Фото: Офіс президента

Ліквідація наслідків російських ударів в Україні: Зеленський заслухав важливі доповіді

У четвер, 23 листопада, Володимир Зеленський закликав кілька важливих доповідей. Вони, зокрема, стосувались ліквідації наслідків російських ударів у різних регіонах. 

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що тисячі людей працюють на Херсонщині, у Запорізькій та Дніпропетровській областях, на Донеччині, Харківщині в комунальних службах, у ДСНС, у медичних службах, просто волонтерами, щоб допомогти людям та зберегти нашу інфраструктуру — потрібні основи для нормального життя. 

"Я дякую кожному й кожній, хто надає українцям медичну допомогу, хто працює на гасінні пожеж після обстрілів. Я дякую всім, хто повертає електрику та водопостачання, хто знешкоджує снаряди, що не розірвалися, та розміновує територію. Все це — особлива сміливість і відданість справі, і я дякую за них", — сказав Зеленський.

Також президент відзначив працівників ДСНС України в місті Нікополі, по якому російські війська фактично щодня б’ють по місту. 

"Щодня там є наші люди, які рятують. Капітан служби цивільного захисту Микола Ткач, старший лейтенант Богдан Тарасюк, майстер-сержанти Олександр Білоконь та Олександр Жур, сержант Максим Прейда. Я дякую вам, хлопці, усім вашим колегам, усім, хто допомагає. Також відзначу рятувальників, які працюють на Одещині. Майстер-сержанти Сергій Герасименко, Сергій Цимбалистий, Віталій Лабутін, головні майстер-сержанти служби цивільного захисту Ігор Яценко та Олег Шмідт. Дякую вам, усім колегам за оперативність, за незмінно сміливу роботу", — додав глава держави.

Нагадаємо, 23 листопада Володимир Зеленський ввів санкції проти понад 300 компаній та фізичних осіб Росії та України. Таким чином він ввів у дію рішення РНБО щодо застосування економічних санкцій проти низки росіян та російських компаній.

Раніше Верховна Рада України підтримала ухвалу про затвердження рішення Ради національної безпеки й оборони (РНБО) щодо секторальних обмежувальних заходів стосовно оборонно-промислової сфери Росії та Білорусі терміном на 50 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 20:15