Фото: соцмережі

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги: що туди увійшло

У п'ятницю, 9 лютого, Україна отримала черговий пакет військової допомоги. Литва передала нашим захисникам необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

Про це повідомила прес-служба міністерства оборони Литви. У відомстві зазначили, що Вільнюс продовжує зусилля з полегшення важкої боротьби України з Російською Федерацією.

"Ми забезпечуємо десятки тисяч українських солдатів спорядженням та одягом, які необхідні для холодної пори року у вуличних умовах. Кожен наш пакет підтримки — це додатковий крок до перемоги", — йдеться у заяві міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса.

Новий пакет допомоги від Литви

Фото: сайт литовського міноборони

Раніше повідомлялось, що 20 грудня до України надійшла нова партія військової допомоги від Литви. Збройні сили Литви передали українським військовим необхідне польове обладнання та десятки тисяч одиниць сухих пайків.

Нагадаємо, 15 грудня Україна отримала від Литви чергову партію військової допомоги. У міноборони країни зазначили, що Литва передала ЗСУ кілька мільйонів патронів і кілька тисяч боєприпасів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності. Крім набоїв, у новий пакет оборонної допомоги, увійшли системи дистанційного підриву та зимове спорядження.

Литва також затвердила довгостроковий план допомоги, який включає новий пакет фінансової підтримки у розмірі 200 мільйонів євро на 2024-2026 роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 14:13