Фото: "Еспресо"

Литва передала Україні нову партію військової допомоги: що туди увійшло

У четвер, 11 квітня, Литва передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли антидрони, генератори та розкладні ліжка.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Литви.

Литва продовжує підтримувати Україну та надавати безперебійну військову підтримку. Так, 11 квітня українські військові отримали антидрони, генератори та розкладачки.

"Підтримка України Литвою є постійною. Ми всіма способами допомагаємо Україні та шукаємо способи збільшити цю допомогу. Озброєння та обладнання, надані нами та нашими союзниками, роблять важливий внесок у боротьбу України за свободу", — заявив міністр національної оборони Лауринас Кашчюнас.

Вказується, що цього року Литва вже надала Україні боєприпаси калібру 155 мм, бронемашини М577, системи боротьби з безпілотниками, необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу та тисячі боєприпасів до протитанкових гранатометів Carl Gustaf.

"Підтримка України з боку Литви є довгостроковою і вже становить мільярд євро. Литва надала Україні військову підтримку на суму близько 610 мільйона євро. Протягом цього року вже надано підтримку приблизно на 84 мільйони євро. Мета полягає в тому, щоб зберегти цю динаміку підтримки", — зазначили в литовському відомстві.

Фото: Міноборони Литви

Фото: Міноборони Литви

Нагадаємо, 10 квітня президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом. Це його перший візит до нашої держави на цій посаді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 14:52