Урсула фон дер Ляєн. Джерело: AFP

"Майбутнє, за яке боровся Майдан, розпочалося": фон дер Ляєн звернулася до українського народу в День Гідності та Свободи (відео)

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до українського народу в День Гідності та Свободи. Вона зазначила, що майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки розпочалося.

Відповідне звернення вона оприлюднила на своїй сторінці в мережі Х (колишній Twitter).

"Десять років гідності. Десять років гордості. Десять років прагнення до свободи. Холодні листопадові ночі Євромайдану назавжди змінили Європу. Вся країна вийшла на вулиці та заговорила одним голосом. Ви сказали: Україна належить до Європи, і наше майбутнє — з вами", — заявила фон дер Ляєн.

Вона пригадала, що народ України огортав себе європейськими прапорами, кидаючи виклик снайперам і спецпризначенцям.

"Ви вирішили бути господарями свого власного майбутнього. Зараз зрозуміло більше, ніж будь-коли раніше: майбутнє України — у Європейському Союзі. Майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки почалося. Слава Україні! Хай живе Європа!" — підсумувала президентка Єврокомісії.

Раніше Урсула фон дер Ляєн заявляла, що темп переговорів щодо вступу України до Євросоюзу залежить від швидкості реформ. За її словами, тепер політичне рішення щодо початку переговорів має схвалити Єврорада. Це заплановано на грудень 2023 року.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії зазначала, що Євросоюз має переслідувати такі головні цілі: досягнути стійкого та справедливого миру та не допустити замороження війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 10:50