Валерій Залужний. Джерело: Офіс президента України

"Мар’їнки більше немає": Залужний розповів про ситуацію навколо міста, про захоплення якого заявили росіяни

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що міста Мар'їнки Донецької області більше немає. Українські військові продовжують перебувати на його околицях.

Про це Валерій Залужний заявив під час прес-конференції у вівторок, 26 грудня.

На запитання журналістів щодо слів росіян про повне захоплення міста, Залужний відповів, що українські війська відійшли: у деяких місцях окопалися на околицях Марʼїнки, а в інших — трохи далі.

При цьому він зауважив, що українські сили захищають кожен клаптик своєї землі, однак життя бійців є важливим, тож його бережуть у таких ситуаціях.

Що стосується ведення бойових дій навколо Авдіївки, то головнокомандувач заявив, що "не треба зациклюватися та на цьому робити шоу". За його словами, бойові дії підпорядковуються військовим законам, вони "не підпорядковуються тому, що чогось там хочуть політики чи журналісти".

"Противник зараз має можливість концентрувати сили та може робити за два-три місяці те, що вони зробили з Бахмутом. Ми будемо обороняти рівно стільки, скільки вистачить сил. Але якщо будемо розуміти, що краще зберегти людей, то потім відвоюємо це", — сказав Залужний.

У понеділок, 25 грудня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним і доповів йому про ситуацію на фронті. Зокрема, він розповів, що російські штурмові загони нібито повністю захопили Мар'їнку Донецької області, яка розташована за п’ять кілометрів від Донецька.

Від початку повномасштабної війни росіяни вже неодноразово рапортували, що захопили Марʼїнку. Вони майже два роки безперервно штурмували цей населений пункт, який фактично є передмістям Донецька. Взяти його не могли, то вирішили просто стерти із землі. Щось схоже відбувається і зі сусідньою Новомихайлівкою.

Нагадаємо, раніше сьогодні Залужний заявив, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, яка раніше озвучувалася, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 16:47