Фото: Офіс президента

"Мають домінувати не російські авіабомби, а українська ініціатива": Зеленський провів наради щодо фронту

У вівторок, 30 квітня, президент Володимир Зеленський провів низку важливих нарад щодо ситуації на фронті та забезпечення необхідним озброєнням Збройних сил України.

У своєму вечірньому відеозверненні президент розповів, що в ході нарад було заслухано доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та міністра оборони України Рустема Умєрова.

"Сьогодні було протягом дня багато нарад саме на військову тематику — щодо ситуації на фронті, наступальних дій окупанта і наших дій — і для того, щоб зірвати російські задуми, і для того, щоб досягти наших завдань. Була доповідь Головкома Олександра Сирського, ще окремо обговорили з міністром оборони Рустемом Умєровим постачання зброї та комунікацію з партнерами. Нам потрібне суттєве прискорення постачання, щоб відчутно посилити можливості наших воїнів", — наголосив президент.

Зеленський наголосив, що "на фронті мають домінувати не російські авіабомби та штурмові дії, а наша, українська ініціатива". Зокрема, йдеться про українську протиповітряну оборону, артилерії та дрони.

"Частково ми це вирішуємо завдяки нашому виробництву та кожному й кожній, хто допомагає Силам оборони. Особливих результатів вдалося досягти щодо дронів — дякую кожному й кожній, хто працює заради цього, хто виробляє дрони, хто тренує операторів, постачає все необхідне. Я дякую кожному з партнерів, хто в цей час робить справді все, що може, щоб зміцнити наші позиції", — зазначив гарант.

Очільник держави також зауважив, що дуже розраховує на оперативність постачання виділеного озброєння від Сполучених Штатів Америки.

"Це постачання, яке має відчуватись у знищеній логістиці окупанта, у їхньому страху базуватися будь-де на окупованій території, а також у нашій силі — у силі, що має показати себе і на Покровському напрямку, і Курахівському, Сіверському, Лиманському, Купʼянському… На Півдні держави. Всюди, де Росія тисне, і де ми її маємо витіснити. І також усюди, де можуть бути нові ударні загрози", — наголосив президент.

Також, за словами Зеленського, сьогодні відбулася і доповідь прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо постачання зброї та снарядів українським воїнам. Зокрема, очільник уряду розповів про перемовини з партнерами щодо цього питання та реалізацію відповідних рішень.

"Також детально проговорили сьогодні й підготовку до першого Саміту миру, роботу, зокрема, з державами Глобального Півдня: урядовці, наші дипломати, Офіс Президента – усі разом працюватимуть, щоб якнайбільше лідерів та народів могли проявити себе у роботі щодо миру. Також обговорили й роботу на європейському напрямку — підготовку рішень, яких очікуємо у червні, фактичного відкриття переговорів про вступ України у Європейський Союз. Це те, що справді потрібно. І з нашого боку все готово", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про те, що українським захисникам вдалося взяти під свій контроль острів Нестрига в Херсонській області. Це сталося після того, як вони просунулися в районі селища Велетенське в Херсонській області.

До того ж, за словами Сирського, армія РФ накопичує живу силу на Харківському напрямку та проводить перегрупування. При цьому українські Збройні сили посилюють найнебезпечніші відтинки на цій ділянці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 21:23