Фото: Pixabay

Mercedes-Benz відкликає понад сто тисяч автівок: що відомо

Популярний автомобільний виробник Mercedes-Benz відкликає понад сто тисяч своїх позашляховиків. Пов'язано це із дротом заземлення на 48 вольтів, що може викликати пожежу в авто.

Mercedes-Benz оголосив про лячне відкликання 116 020 позашляховиків, виготовлених з 2019 по 2024 рік, пише Motor1.com.

Лячне, адже цей дріт заземлення розташований під сидінням пасажира, а його струму достатньо, щоб виникла пожежа. Наразі немає повідомлень про постраждалих чи пошкодження майна.

Потрібно додати, що у компанії автовиробника запевняють — ознак проблеми не буде, доки дріт фактично не від’єднається, і тоді можуть з’явитися попереджувальні повідомлення, щодо джерела живлення автомобіля.

Варто зазначити, що йдеться про автівки класу GLC і GLS. Це охоплює навіть топові комплектації AMG та люксовий Maybach GLS600.

Згідно з документами Національного управління безпеки дорожнього руху Сполучених штатів Америки, ця високовольтна проводка могла бути не затягнута під час складання автівок на заводі, через що й виникла ця масштабна проблема. У компанії автовиробника зрештою визначили, що з’єднання могло послабитися через перероблювання, яке безпосередньо пов’язане з дротом, або роботу, виконану поблизу нього.

Ремонт у випадку цієї небезпечної несправності не складний — техніки дилера оглянуть кабель та за потреби підтягнуть його. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Tesla відкликає майже 200 тисяч автомобілів у Сполучених Штатах. Головна причина — збій програмного забезпечення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 23.03.2024 02:23