Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Ми перевернули гру": Зеленський пояснив, чому світ уже не вірить у Росію

У вівторок, 16 січня, президент України Володимир Зеленський виступив перед учасниками Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі. Він розповів про важливість змін у світі, оскільки російський диктатор Володимир Путін, який є причиною багатьох воєн у світі, — не зміниться.

Виступ транслювала Facebook-сторінка Володимира Зеленського.

"Якщо хтось думає, що це лише про Україну — вони фундаментально помиляються. Ми, всі українці, розпочали наш захист, коли майже ніхто не вірив в Україну. Але ми перевернули гру — і тепер світ не вірить у Росію", — наголосив український президент.

Він нагадав, що на всі прохання про зброю та військову допомогу Україна чула заклики "не ескалювати", що звучало як "зелене світло" для Путіна. Як наслідок — втрата часу для нашої держави.

Зеленський подякував партнерам за все нові санкційні пакети, однак нагадав, що у кожній російській ракеті, які зараз виготовляються, є складові із західних країн.

Також президент України застеріг від замороження конфлікту в Україні, нагадавши, що це вже відбувалося на українському Донбасі та вилилося в повномасштабну війну.

Нагадаємо, раніше Bloomberg писав, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден надішле у Давосі важливий сигнал для лідера України Володимира Зеленського. Вашингтон закликатиме керівництво країни перейти до оборони у війні проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 15:50