Михайло Федоров. Джерело: Мінцифри

Мінцифри отримало нові повноваження від уряду: про що йдеться

Кабінет міністрів ухвалив постанову з розширенням повноважень Міністерства цифрової трансформації та Держспецзвʼязку. Відтепер Мінцифри відповідатиме за формування державної політики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку стане регулятором комунікаційних послуг у цій галузі.

Про це повідомила прес-служба Мінцифри на сайті уряду. Крім того, Мінцифри відповідатиме за запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку "Мрія".

Урядовці стверджують, що хмарні технології суттєво допомагають у цифровізації державних установ і захисті даних. Після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви та канцелярії. Проте це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані — у хмарних сховищах.

У повідомленні йдеться про те, що еАкциз — один із пріоритетних проектів Мінцифри на наступні роки.

"Запуск еАкцизу дасть змогу побудувати прозорий ринок тютюну й алкоголю та зупинити незаконний збут продукції. Так держава не втрачатиме кошти, а українці не купуватимуть контрафакт", — зазначили урядовці.

У розробці також "революційний застосунок "Мрія", який має змінити освітній процес для дітей, батьків і вчителів.

"Мрія" надасть зручний доступ до знань і дасть змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії", — зауважили у прес-службі.

Нагадаємо, в листопаді стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації України впроваджує новий підхід до вивчення англійської. Відомство запускає національну програму з Future Perfect.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 05.01.2024 22:19