Футболісти Віктор Циганков та Ілля Забарний. Джерело: УАФ

Міністерство молоді та спорту видалило список "спортсменів-ухилянтів"

На сайті Міністерства молоді та спорту вже не доступний список спортсменів, які під час війни виїхали з України, але вчасно не повернулися з-за кордону. Раніше в нього внесли 304 прізвища.

Відповідна сторінка на офіційному сайті Мінмолодьспорту вже не відкривається.

Видалена сторінка на сайті Міністерства молоді та спорту

Видалена сторінка на сайті Міністерства молоді та спорту

Раніше у відомстві зазначали, що до переліку потрапили спортсмени, які порушили взяті на себе зобов'язання та вирішили не повертатися з-за кордону після змагань. Зокрема, у список внесли 304 прізвища, а усі імена — чоловічі.

Серед інших, у переліку фігурували найкращі українські футболісти — Михайло Мудрик, Артем Довбик, Віктор Циганков, Анатолій Трубін та Ілля Забарний. Про їх виступи в провідних футбольних клубах Європи знають усі, а зараз вони перебувають у розташуванні національної збірної України, яка готується до вирішального матчу кваліфікації на Євро-2024 проти Італії.

Трохи дивно було їх бачити поряд, наприклад, з вихованцем донецького "Шахтаря" Олександром Роспутьком, який утік у бельгійському аеропорту, коли команда U-19 поверталася з виїзного поєдинку Юнацької ліги УЄФА, й іншим спортсменами-втікачами.

Футболісти й інші атлети виїжджають за межі України за спеціальними дозволами на 30-денний. Перепустки передбачають їх повернення після завершення спортивних змагань. Порушення вимог теоретично має змусити спортсменів відповідати перед законом на загальних підставах. Однак експерти неодноразово наголошували на недосконалості цих правил.

Нагадаємо, що 16 листопада футбольна збірна України провела товариський матч проти "Лехії" (Гданськ). Поєдинок, який пройшов за зачиненими дверима, завершився перемогою нашої команди з рахунком 2:0.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.11.2023 12:59