Фото: скріншот з відео

Міноборони креативним відеороликом запросило Австралію у "танкову коаліцію"

Австралія може доєднатись до "танкової коаліції", передавши Україні танки Abrams М1А1. З відповідним закликом до країни звернулось наше Міністерство оборони.

Відповідне повідомлення з'явилось у Twitter Міноборони України.

Відомство опублікувало креативний відеоролик, в якому розповідається, що колись Австралія отримала від США 59 уживаних танків Abrams М1А1. Наразі ці машини заміняються на новішу модель — М1А2.

"Шановні австралійці, це повідомлення для вас: кожен танк, який ми отримаємо з Австралії, допоможе нам прорвати оборону ворога і, як наслідок, повернути нашу землю та врятувати життя наших людей", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Що відомо про танки Abrams

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, речник Пентагона підполковник Гаррон Гарн заявив, що близько 400 українських військових почали навчання на американських танках Abrams M1 в Німеччині. Програма триватиме до 12 тижнів.

Війна, 01.06.2023 11:48