Фото: Михайло Подоляк. Джерело – Офіс президента України

Мобілізація 500 тисяч українців: у Зеленського прокоментували ініціативу

Довготривала війна з Російською Федерацією вимагає залучення додаткових людських ресурсів. Проте пропозиція щодо додаткової мобілізації до Збройних сил 500 тисяч осіб не є остаточним рішенням.

Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише "24 канал".

Подоляк наголосив, що цифри 400-500 тисяч дискутуються на рівні профільного комітету і на рівні військових, а сам процес мобілізації буде розтягнутий на рік. Він також зазначив, що на лінії фронту, яка простягається на 1300 кілометрів, перебуває понад 400 тисяч російських окупантів. 

"Війна велика, треба комплектувати нові бригади, проводити ротації, якщо ми хочемо провести певні демобілізації, також потрібно замінювати людей", — підкреслив Подоляк.

Він також запевнив, що озвучені цифри у пів мільйона українців не пов’язані із кількістю втрат Сил оборони.

"Це не питання навіть втрат, не питання поранених, це питання логістики, як такої, і великої війни, яка йде вже два роки. Тому до цифр треба спокійно ставитись, вони будуть продискутовані разом з військовими, і відповідні комітети вийдуть на ті цифри, які нам потрібні", — зауважив Подоляк.

Радник голови Офісу президента акцентував, що людей на передовій потрібно змінювати, адже вони вже майже два роки стримують агресію РФ. 

"Люди фізично та психологічно не можуть воювати так довго. Їх треба якось замінювати, їх треба переводити через ротаційний механізм, і це треба все обговорити", — резюмував Подоляк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час нещодавньої прес-конференції розповів, що Генштаб звернувся із запитом щодо мобілізації додаткових 450-500 тисяч українців. Про те, що військове керівництво вже внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових, повідомив 25 грудня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 20:38