Фото: Миколаївська обласна прокуратура

На Миколаївщині виявили тіла двох людей, яких розстріляли окупанти

У п'ятницю, 14 липня, в ході документування злочинів російських загарбників на території деокупованої території Миколаївської області правоохоронці виявили тіла двох цивільних. Їх вбили рашисти під час окупації.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура.

Так, у селі Степове Воскресенської територіальної громади Миколаївського району прокурори спільно зі слідчими та криміналістами ГУ Нацполіції в області ексгумували тіла двох місцевих мешканців — чоловіків, 20 та 34 років. Їх навесні минулого року розстріляли російські військові.

"Тіла загиблих направили до Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи для дослідження. Вживаються заходи зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину", — йдеться у повідомленні.

Наразі працівники поліції з'ясовують усі обставини трагедії та шукають очевидців. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, в Україні уже розпочато понад 84 тисячі кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російської армії. Також правоохоронці оголосили понад 1 800 підозр за цими фактами. Національна поліція також створила спеціальну базу "Воєнний злочинець", до якої внесено понад 200 тисяч записів про російських найманців і військових. Володимир Зеленський подякував усім слідчим, які розслідують кримінальні правопорушення, зокрема й воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.07.2023 14:53