Фото: ГО "Краєзнавці Одещини"

На Одещині відкопали горщик зі срібними монетами часів Кримського ханства

В Одеській області знайшли горщик з монетами часів Кримського ханства. Скарб відкопали поблизу села Флора Подільського району.

Про це повідомила громадська організація "Краєзнавці Одещини".

Зазначається, що скарб вдалося знайти одному з членів організації, історику Сергію Жосану. Горщик у якому було 140 срібних монет (акче) було відкопано ще 22 квітня. 

В організації наголосили, що монети скоріш за все карбувалися в Криму у 1480-х роках за часів правління хана Менглі Гірея І. 

"Скоріш за все, скарб був захований під час подільських набігів кримських татар. Скарб лежав в горщику, на глибині 40 см. Зверху був прикритий вапняковою плиткою природного походження квадратної форми, приблизно 20х20х5 см. Яр, в якому було знайдено скарб, впадає в річку Ягорлик", — розповів Сергій Жосан.

Наразі знахідка проходить детальне вивчення та опис після чого її планується передати до Подільський міський краєзнавчий музей в Одеській області. 

На Одещині знайшли срібні монети часів Кримського ханства

Фото: громадська організація "Краєзнавці Одещини"

Нагадаємо, раніше Археологи Університету Редінга виявили руїни поселення Залізного віку у населеному пункті Сілчестер у Гемпширі у Великій Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 14:34