На олімпі інновацій: у Коломиї пройшов VIII всеукраїнський зимовий кубок програмістів

13 СІЧНЯ 2024 14:40

8 січня 2024 року в чарівне місто Коломия прибуло 85 юних талановитих програмістів із Кременчука, Житомира, Києва, Франківська та інших міст України.

Щороку Всеукраїнська зимова комп'ютерна школа "ОЛІМП" дає можливість учасникам: 

  • вдосконалити практичні навички та набути невідомі закономірності у сфері програмування;
  • розширити коло друзів й насолодитися перевагами міжособистісного спілкування у колі однодумців;
  • спробувати свої можливості у чесному й конкурентному змаганні;
  • познайомитися з новими технологіями виробництва систем енергозбереження в Україні;
  • відкрити для себе мальовничу Коломию з її самобутнім гуцульським колоритом.

Мета заходу — знайти талановитих юніорів й підготувати їх для участі у цьогорічної міжнародній олімпіаді з інформатики в Єгипті. До речі, з 2012 року комп'ютерна школа "Олімп" підготувала та випустила понад 25 призерів міжнародних олімпіад з програмування, які наразі працюють у провідних українських та світових ІТ компаніях.

Цього року організатори вирішили перенести традиційний зимовий кубок з Кременчука у Коломию. Як розповів нам керівник школи "Олімп", заслужений вчитель України Валентин Мельник, це було зроблено з міркувань безпеки учнів й викладачів.

Організувати заклад у Коломиї допомогла місцева громада та керівництво ліцею №1 імені Василя Стефаника, які надали місце для проведення змагань й організували культурну програму.

Матеріальну допомогу надали українські підприємці. Головним спонсором стала компанія LogicPower — провідний український виробник систем резервного живлення та джерел альтернативної енергії.

Компанія допомогла деяким учням з малозабезпечених сімей та дітям українських військових взяти участь у змаганнях, оплативши їм проїзд та проживання.

Компанія, яка володіє українськими брендами LogicPower (енергосилове обладнання) та GreenVision (системи відеоспостереження) подарувала кожному учаснику цінні подарунки, в тому числі портативну зарядну станцію та ІР камеру відеоспостереження.

Учнів запросили на екскурсію по сучасному цеху з виробництва літій залізо фосфатних акумуляторів. Зазначимо, що це перше в Україні виробництво такого рівня.

В межах конкурсної програми 85 обдарованих юних програмістів продемонстрували свої творчі ідеї й знання з програмування та здатність застосовувати їх в процесі розв'язання практичних завдань.

Бронзові нагороди отримали 20 учасників кубка, срібні медалі — 12. Золоті — 8 найкращих учнів.

Абсолютним переможцем VIII зимового кубка з програмування Коломия — Кременчук став Назар Гуз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.01.2024 14:40