Фото: Facebook

На що розраховує Україна від наступного "Рамштайну": відповідь Резнікова

Україна очікує від наступної зустрічі у форматі "Рамштайн" аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. Він пройде у четвер, 15 червня.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі Military Media Center.

За словами міністра, в рамках засідання українська сторона буде обговорювати детальні речі "літакової коаліції". 

"В цьому випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система. Предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції", — сказав Резніков.

Міністр повідомив, що до складу української делегації включені представники Повітряних Сил. 

"Командувач ПС генерал Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які курують підготовку пілотів та логістичні питання. Далі – решта. Все, що стосується  ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наші пріоритети не змінилися. Ця війна це війна ресурсів. Ресурсів — значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати та все, що до цього дотичне", — додав Резніков.

Міністр також наголосив, що для України є важливі питаннями щодо відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що українські воїни деокупували ряд населених пунктів на Донецькому та Запорізькому напрямках. У відповідь російські пропагандисти намагаються применшити успіхи Збройних сил України на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 08:21