Загиблий білоруський доброволець серед побратимів. Джерело: Радыё Свабода

На війні в Україні загинув доброволець із Білорусі з позивним "Борт"

На війні в Україні загинув доброволець із Білорусі Павло Горбач. Він боровся проти російських окупантів разом з українськими воїнами від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомила білоруська служба "Радіо Свобода". Про загибель білоруса під час бойових дій в Україні журналісти дізналися з трьох різних джерел

"Тому можемо стверджувати, що в Україні загинув білоруський доброволець Павло Горбач", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що боєць мав позивний "Борт". Про смерть солдата у своїх акаунтах в Instagram також повідомили друзі Горбача. Востаннє він з'являвся в Telegram цього тижня. Подробиці смерті білоруса поки що невідомі.

Таку інформацію підтвердила й моніторингова група "Беларускі Гаюн". Журналісти розповіли, що в Білорусі Павло пройшов через "хімію", він був фанатом мінського футбольного клубу "Динамо", брав участь у протестах 2020 року та був змушений виїхати з країни, рятуючись від політичних репресій.

"В Україну Павло поїхав зі самого початку війни, де разом з іншим білоруським добровольцем Дмитром Апанасовичем ("Терор") у березні 2022 року брав участь у боях в Ірпені, під час яких Апанасович отримав смертельне поранення", – додав "Беларускі Гаюн".

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що в боях за Україну загинув доброволець із Колумбії. У чоловіка на Батьківщині залишилася дружина та син. Йдеться про Алехандро Ерреру Евіу з Уїли. Він був професійним військовим і працював у прокуратурі та Корпусі технічних розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 15:55