Фото: Freepik

На Закарпатті чадним газом отруїлася семирічна дитина та її батьки

В ніч на четвер, 25 січня, до Служби порятунку надійшло повідомлення від працівників Виноградівської районної лікарні про ушпиталення трьох осіб, які отруїлися чадним газом. Імовірною причиною інциденту могла стала несправність газового котла. 

Про це повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) у Закарпатській області на сторінці у Facebook.

Зазначається, що чадним газом отруїлася родина з трьох осіб, серед яких семирічна дитина. 

"Подія трапилась у м. Виноградів, на вулиці Мала Польова, а імовірною причиною стала несправність газового котла", уточнюється у повідомленні. 

За даними ДСНС, з початку 2024 року на Закарпатті отруїлись чадним газом отруїлися вже одинадцятеро людей. 

"Пам’ятайте, чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини, тож перед використанням теплогенеруючих приладів перевіряйте їх справність та користуйтесь ними тільки за наявності тяги в димарі. Обов’язково стежте за технічним станом димових та вентиляційних каналів. Встановлення детектора чадного газу в приміщенні може вберегти ваше життя!"  нагадують рятувальник.

Додамо, щоб повністю убезпечитись від отруєння чадним газом, має бути проведений відповідний комплекс заходів:

  • перш ніж запалити котел, потрібно перевірити чи надходить у приміщення повітря. Тому, найкраще, аби була привідкрита кватирка, а з-під дверей був приток свіжого повітря;

  • чистий і незабитий вентиляційний канал, куди мають виходити відпрацьовані продукти горіння та достатня тяга. У жодному разі не можна встановлювати електричний вентилятор у вентиляційний канал, який здатний створити зворотну тягу.

  • встановлення датчика детектування диму та чадного газу.

Нагадаємо, в Україні зростає кількість випадків отруєння людей чадним газом і продуктами горіння. За даними служби екстреної медичної допомоги, з 1 грудня 2023 року по 15 січня 2024 року зафіксовано 103 випадки отруєння чадним газом, дев'ятеро людей загинули. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.01.2024 15:01