Фото: НБУ

Нацбанк до Дня закоханих ввів в обіг нову пам'ятну монету

Національний банк України 14 лютого ввів у обіг пам’ятну монету "Кохання". Вона виготовлена з нейзильберу та має номінал п'ять гривень. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що на аверсі пам’ятної монети розміщено стилізовану троянду у вигляді серця. 

"Її пелюстки це слова "кохання", написані найпоширенішими мовами світу. Це додатково підкреслює універсальність та безмежність цього почуття, яке не знає ані кордонів, ані мовних бар’єрів",  йдеться у повідомленні.

На реверсі монети зображено серце, від якого рівномірно розходяться хвилі. Така композиція символізує всеосяжність кохання, вібрації якого сягають найпотаємніших глибин душі. Такий сенс вклали у дизайн монети художники Таран Володимир, Харук Олександр та Харук Сергій.

Відсьогодні монета "Кохання" продаватиметься в інтернет-магазині НБУ, а поступово і в банках-дистриб’юторах. Тираж монети — до 50 тисяч штук.

 монета нбу до дня закоханих

Фото: НБУ

Нагадаємо, у серпні 2023 року, напередодні святкування Дня Повітряних сил ЗСУ, Національний банк презентував нову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України"

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Відмінність у тому, що її реверс містить військову символіку.На ній зображено пускову установку "Patriot" на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу: ППО – надійний щит України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 14.02.2024 11:55