Фото: banker.ua

Нацбанк впровадив зміни в системі BankID: які новації

Національний банк України впровадив суттєві зміни в Системі BankID НБУ. Йдеться про стандартизовані набори даних та диференційовані міжабонентські тарифи.

Про це повідомили в прес-службі Нацбанку.

Зазначається, що упровадження стандартизованих наборів даних сприяє посиленню захисту даних, що передаються через Систему BankID НБУ. Тепер банк-ідентифікатор передає установі лише той обсяг персональних даних свого клієнта, що є мінімально необхідним для надання послуги. Раніше ідентифікаційні дані користувача передавалися через систему єдиним набором.  

"Це дає можливість абонентам перейти на більш гнучкі диференційовані міжабонентські тарифи. Тепер, замість єдиного тарифу за одне успішне підтвердження ідентифікації (у розмірі 20 грн), пропонуються  диференційовані тарифи (від 5 до 20 грн) залежно від обсягу даних про користувача, що міститься в конкретному стандартизованому наборі", — пояснюють в НБУ.

Водночас, за словами заступниці директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольги Васильєвої, це сприятиме розширенню сфери застосування Системи BankID НБУ, у результаті чого громадяни отримають можливість доступу до ще більшої кількості дистанційних послуг. 

Зауважимо, що ідею впровадження принципу диференціації за обсягом даних та міжабонентськими тарифами Нацбанк презентував абонентам BankID ще влітку минулого року.  

Нагадаємо, напередодні повномасштабної війни Росії в Україні Нацбанк дозволив десяти банкам пошкоджувати банкноти, якщо не буде можливості вивозити їх з відділень. Це було зроблено, щоб гроші не потрапили до рук окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.04.2023 14:11