Бригада спеціального призначення "Азов". Джерело: інформаційні ресурси "Азова"

"Найбільша мотивація — помста": "Азов" відзначає 10 років від дати створення (відео)

Дванадцята бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України відзначає 10 років від дати створення підрозділу. Більшість бійців бригади — на фронті, а майже 900 воїнів — досі в російському полоні.

Про це повідомили інформаційні ресурси "Азова".

"Це шлях від кількох десятків добровольців, які мали лише мотивацію та віру в справедливість, до бригади спеціального призначення — одного з найефективніших підрозділів Сил оборони", — йдеться в повідомленні.

"Азовці" нагадали шлях своєї бойової слави: Маріуполь, Мар’їнка, Іловайськ, Широкине, Бердянське, Водяне, Сопине, Гнутове, Лебединське, Пікузи, Павлопіль, Світлодарська дуга. І знову Маріуполь. Велика Новосілка, Оріхівський напрямок, Кремінські ліси.

"Цей шлях не був простим, нам є кого шанувати, є про кого згадати, але немає часу складати руки. Бо наш обов'язок — продовжувати справу тих, хто не дожив до цього дня. Наша найбільша мотивація — помста та боротьба за побратимів, які досі перебувають у полоні", — додали українські воїни.

Вони наголосили, що сьогодні "Азову" — 10 років, але попереду в них чекають важкі бої, і "Азов" готовий прийняти їх із честю.

Як відомо, найбільше полк "Азов" прославився під час боїв за "Азовсталь" в оточеному Маріуполі під час війни в бункерах і тотальних обстрілах. Тоді "Азов" став бойовим формуванням, якому довелося отримати наказ вийти в полон і зберегти життя. Досі 900 бійців залишаються в російському полоні.

Нагадаємо, що Південний окружний військовий суд засудив до 18 років позбавлення волі українського військовополоненого Владислава Плахотника за причетність до "Азова". Перші три роки він проведе у в'язниці, решту — у колонії суворого режиму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 17:20