Фото: nrcu.gov.ua

"Найсерйозніший збій за останні місяці": у Києві спостерігаються перебої у мережі

Внаслідок масованої атаки, завданої ворогом 2 січня, у Києві спостерігаються значні перебої з інтернет-зв'язком.

Про це повідомив у соцмережі X сервіс Netblocks, який відстежує підключення до мережі.

"Показники свідчать про значні перебої з інтернет-зв'язком у Києві, на тлі нових російських ракетних обстрілів, спрямованих на цивільну та критично важливу інфраструктуру столиці", наголошується у повідомленні.

Згідно з інфографікою, оприлюдненою сервісом, доступність інтернету в столиці впала до 80% від звичайного рівня. За визначенням сервісу, цей інцидент є найсерйознішим збоєм за останні місяці.

 збій в роботі інтернет 2 січня через атаку рф

скріншот: twitter.com/netblocks

За словами речника Київської міської військової адміністрації Михайла Шаманова в ефірі телемарафону "Єдині новини", фахівці докладають зусиль, аби якнайшвидше виправити ситуацію.

"Через ракетний удар в деяких районах міста були і є зараз проблеми з електропостачанням, водопостачанням... Наразі фахівці ДТЕК роблять перепідключення щоб заживити тих киян, хто залишився без електропостачання"  зауважив посадовець і додав, що наразі спостерігаються "певні проблеми й з інтернетом". У зв'язку з цим, Шаманов порекомендував тим, хто має проблеми зі зв'язком, звернутися до найближчих "Пунктів незламності".

Нагадаємо, у вівторок зранку, 2 січня, російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Кількість постраждалих внаслідок ворожого обстрілу столиці знову збільшилася. За даними Київської міської прокуратури, наразі відомо про двох загиблих та 43 постраждалих. У тому числі госпіталізовано дворічного хлопчика та його батьків, які отримали поранення через потрапляння уламків ракети у квартиру в Соломʼянському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 02.01.2024 13:28