Фото ілюстративне зі соцмереж

Нардепи підтримали в першому читанні збільшення штату НАБУ: чому це важливо

Верховна Рада у вівторок, 21 листопада, підтримала в першому читанні збільшення штату НАБУ на 300 людей. Це є однією з вимог Євросоюзу для початку переговорів про вступ з Україною.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. "За" законопроект проголосували 323 присутніх у сесійній залі народні депутати.

Джерело: Telegram Ярослава Железняка

Джерело: Telegram Ярослава Железняка

Законопроект збільшує граничну чисельність штату Національного антикорупційного бюро України з 700 до 1 000 осіб. Документ передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: 2024 року — на 100 посад; 2025 року — на 100 посад; 2026 року — на 100 посад.

"Це важливий законопроект, який є одним з основних у наших європейських зобовʼязаннях", — наголосив Железняк.

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що проект закону спрямований на посилення кадрового потенціалу НАБУ, зокрема, збільшення осіб начальницького складу для підвищення ефективності та результативності виконання покладених на НАБУ завдань в частині попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних та інших кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 гектарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 13:59