Фото: Flickr

Наступ російських військ в Україні досягає кульмінації, — ISW

Весняний наступ Росії досягає кульмінації в Україні. Рашистам так і не вдалося досягнути головних цілей.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Великий" російський весняний наступ досягає кульмінації, а інформпростір РФ, схоже, реагує на сповільнення російських операцій і можливість України повернути ініціативу із значним занепокоєнням", — розповіли фахівці.

Окрім цього, в Інституті вивчення війни пояснили, що російському військовому командуванню "потрібно буде перекинути значну кількість сил на лінію фронту, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати відновлення наступальних операцій".

При цьому в РФ занепокоєні новинами про контрнаступ України. За даними інституту, у російському інформаційному просторі все частіше лунають повідомлення про підготовку можливого українського контрнаступу.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив 24 березня, що Росії відомо про підготовку українського контрнаступу, і що генштаб країни-агресора готує рішення та заходи реагування на це.

Водночас ще один воєнний блогер попередив, що українські захисники, ймовірно, спробують розпочати контрнаступ до того, як російська оборонно-промислова база отримає можливість наростити виробництво та зміцнити потенціал РФ для захисту.

Ключові висновки аналітиків:

  • Відомі особи в російському інформаційному просторі все частіше створюють інформаційні приводи про підготовку до можливого українського контрнаступу.
  • Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов, за повідомленнями, створив в окупованому Криму приватну військову компанію, пов'язану з "Вагнером".
  • Деякі російські блогери розкритикували військове командування РФ за те, що воно продовжує наступати на Вугледар неефективними лобовими атаками у стилі "людської хвилі".
  • Президент Росії Володимир Путін провів зустріч з Радою безпеки, щоб показати себе справжнім і ефективним лідером воєнного часу.
  • Російські війська провели обмежені атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.
  • Також вони досягли успіхів у Бахмуті та його околицях і  здійснили наземні атаки в районі Авдіївки-Донецька.
  • Генеральний штаб України виправив свою заяву від 23 березня про те, що російські війська відійшли з Нової Каховки в окупованій Херсонській області.
  • Російська окупаційна влада оголосила про створення проросійського мілітаристського молодіжного руху, спрямованого на "промивання мізків" дітям.
  • Міністерство оборони Великобританії (МО Великобританії) повідомило 24 березня, що щонайменше 1000 російських військовослужбовців, які проходили підготовку на 230-му загальновійськовому Обузько-Лесновському полігоні в Бресті, Білорусь, передислокувалися до Росії.

Нагадаємо, російські загарбники шукають поповнення своєї армії живою силою через шалені втрати у війні з Україною. У Південній Осетії ведеться активна робота зі строковиками щодо підписання контрактів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2023 07:09