Руслан Стефанчук. Джерело: Верховна Рада України

"Не гальмуйте нас": Стефанчук звернувся до країн-членів Євросоюзу

Деякі країни-члени Євросоюзу вболівають за інших кандидатів на вступ до ЄС. Але більшість визнає, що Україна перебуває далеко попереду порівняно з інших претендентами на вступ до Європейського Союзу.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Дехто "тягне" за Боснію і Герцеговину, за Балкани, а дехто підтримує Молдову. Але не нівелюймо той прогрес, який зробила Україна, визнаємо його та зробимо єдине правильне рішення", — зазначив він.

Стефанчук наголосив, що Україна не просто лідер серед десяти кандидатів. За його словами, спочатку йде Україна, а потім довго-довго нікого нема.

"Але ми готові, нехай будуть і ці країни. Але оцініть ті заслуги, які сьогодні робить Україна на шляху свого членства до Європейського Союзу", — зазначив спікер українського парламенту.

Разом із тим він додав, що деякі країни намагаються применшити заслуги України.

"Я бачу, що є скептичні країни. Але вони не демонструють яскраво своє бачення. Є в тому числі країни, які відповідають за інші країни, хочуть підтягнути їх. І їхнє завдання — применшити заслуги України та збільшити заслуги тих країн, яких дуже мало або немає взагалі. Це політика, тут кожен робить свою справу. Але для мене, як для представника України, дуже важливо, щоби ця політика не звʼязувала поступ моєї країни, яка знекровлена війною, до Європейського Союзу. І саме тому ми працюємо над цим — підтягуйте інших, а не гальмуйте нас", — наголосив Руслан Стефанчук.

Раніше він зазначав, що Україна виконала всі рекомендації Європейського Союзу, які необхідні для початку переговорів про вступ У ЄС. Тож тепер остаточне рішення за Брюсселем.

Нагадаємо, що депутати Європарламенту закликають Європейську раду розпочати переговори про вступ України та Молдови до ЄС. Таке рішення мають схвалити під час саміту, який відбудеться з 14 по 15 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 18:50