Девід Кемерон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Невдала спроба: Кемерону не вдалося переконати Трампа розблокувати допомогу Україні, — ЗМІ

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не зміг переконати Дональда Трампа, аби той дозволив Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів. При цьому британський політик навіть не зустрівся зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Таку інформацію оприлюднило видання The Guardian. Журналісти дізналися, що під час приватної вечері у Флориді Кемерон закликав Трампа визнати зацікавлення США, щоби російський диктатор Володимир Путін не отримав належне за захоплення територій України.

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО мають розробити плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону. Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

Журналісти The Guardian припустили, що аргументи Кемерона не були переконливими на тлі боротьби за владу всередині Республіканської партії, оскільки прихильники жорсткої лінії погрожують усунути Джонсона, якщо він винесе пакет допомоги Україні на голосування, коли Конгрес повернеться з двотижневої відпустки.

Команда передвиборчої кампанії Трампа заявила, що на вечері обговорювалися "майбутні вибори в США та Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність для країн НАТО виконати вимоги щодо витрат на оборону та припинення вбивств в Україні".

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Нагадаємо, вчора міністр оборони США Ллойд Остін заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 08:35