Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

"Нічого не виключаю": Макрон знову зробив заяву щодо введення військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон допускає відправлення військ в Україну. Головною стратегічною метою французького лідера є недопущення перемоги Росії у війні.

Про це повідомляє The Economist. Макрон, зокрема заявив, що не відмовляється від своїх слів про можливе відправлення військ в Україну.

"Абсолютно. Як я вже сказав, я нічого не відкидаю, бо перед нами той, хто нічого не відкидає. Ми, поза сумнівом, надто вагалися, визначаючи межі наших дій тому, у кого їх більше немає і хто є агресором! Наша здатність — заслужити довіру, продовжувати допомагати, давати Україні кошти на опір", — сказав Макрон.

Він наголосив, що авторитет також залежить від здатності стримувати, не даючи повної ясності щодо того, що ми будемо чи не будемо робити. 

"В іншому випадку ми ослабимо себе, а це рамки, в яких ми діяли досі. Фактично, багато країн заявили, що наступні тижні вони зрозуміли наш підхід, погодилися з нашою позицією і що ця позиція була гарною. Я маю чітку стратегічну мету: Росія не може перемогти в Україні. Якщо Росія переможе в Україні, у Європі не буде безпеки", — заявив президент Франції.

Макрон не має впевненості, що Росія на цьому зупиниться й у безпеці почуватимуться й інші сусідні країни — Молдова, Румунія, Польща, Литва та інші. 

"І який за цим авторитет у європейців, які б витратили мільярди, сказали б, що на карту поставлено виживання континенту, і не дали б собі коштів зупинити Росію? Отже, так, ми не повинні нічого виключати, тому що наша мета полягає в тому, щоб Росія ніколи не змогла перемогти в Україні", — резюмував Еммануель Макрон.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Також на думку президента Франції Еммануеля Макрона, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на окупації Донбасу і Криму. Кремль ще до цього часу не визначився зі своїми військовими цілями.

Раніше Макрон висловив занепокоєння щодо можливих ризиків, які накриють Європу в найближчі роки. За його словами, існує серйозна загроза ослаблення континенту, якщо Російська Федерація здобуде перемогу в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 13:59