Фото: Генштаб

Німеччина відмовилась від угоди з Польщею про ремонт українських танків Leopard: названо причину

Німецький уряд відмовився від створення на території Польщі центру з ремонту українських танків Leopard, які перебувають на польській території. Країни не зійшлися у вартості обслуговування техніки.

Про це повідомляє видання Handelsblatt.

Відомо, що німецькі представники вважають вимоги Польщі надмірно завищеними. Втім, Федеральне міністерство оборони Німеччини заявило офіційно, що остаточне рішення щодо цього питання ще не прийнято, і переговори з польською стороною продовжуються.

За даними видання, питання ремонту українських танків Leopard стає все більш актуальним. Крім пошкоджених у бойових діях машин, виникають питання щодо початкового технічного стану деяких танків. Адже з 14 переданих Польщею танків, вісім прибули пошкодженими в Україну.

"Метою запланованого ремонтного центру було утримання танків Leopard якомога ближче до кордону з Україною, щоб мати невеликі відстані. Вже у квітні міністр оборони Борис Пісторіус (СДПН) підписав зі своїм колегою лист про наміри щодо будівництва танкового цеху," — пише німецьке видання.

Handelsblatt також відзначає, що як альтернативу ремонт танків Leopard можливо буде здійснюватися в Україні. Німецькі представники уже зараз обговорюють цю можливість з "Укроборонпромом". Ремонтний майданчик, ймовірно, буде створено на заході України.

Нагадаємо, раніше Федеральна рада Швейцарії відхилила запит оборонної фірми RUAG щодо експорту 96 танків Leopard 1 A5, які призначалися для України. Причина — "це не відповідає чинному законодавству".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 16:58