Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Німеччина викупить у США три пускові установки HIMARS для України, — Пісторіус

Німеччина викупить у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передасть їх Україні.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами у Вашингтоні, передає t-online.

"У співпраці з американцями ми придбаємо для України три пускові установки HIMARS. Вони надійдуть зі складу збройних сил США та будуть оплачені нами", — зазначив він.

Пісторіус підкреслив, що для НАТО важливо підтримувати Україну зараз, оскільки президент Росії Володимир Путін несе небезпеку для всього світу.

Раніше повідомлялося, що Німеччина готує до передачі ЗСУ зенітно-ракетний комплекс Patriot. Дата його передачі не розголошувалася з міркувань безпеки.

Зазначимо, що від початку війни Бундесвер щотижня передавав українському війську зброю, боєприпаси та різне устаткування. Цього року інтервал між постачаннями збільшився до двох тижнів.

Нагадаємо, 29 квітня Німеччина передала Україні новий пакет озброєнь. Збройні сили отримали артилерійські снаряди, ракети для протиповітряної системи та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 21:30