Фото: vysh.gov.ua

"Нова кандидатура буде найближчим часом": у СБУ прокоментували звільнення Семенченка

Найближчим часом Служба безпеки України подасть президенту Володимиру Зеленського нову кандидатуру на посаду керівника Департаменту захисту національної державності, який до цього очолював Роман Семенченко.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення з посади керівника Департаменту захисту національної державності СБУ. Кандидатура нового очільника цього Департаменту буде найближчим часом подана на розгляд главі держави", — йдеться у заяві.

У відомстві наголосили, що СБУ в умовах повномасштабної війни постійно змінюється, оптимізуючись як ефективний та бойовий контррозвідувальний орган. Відтак, силовики пообіцяли посилити Департамент захист національної державності та оптимізовані підходи до його роботи.

"Ми усвідомлюємо, що захищаємо демократичну Україну, в якій зміцнення національної державності є одним із ключових пріоритетів, реалізація якого має забезпечувати у тому числі безперешкодну роботу ЗМІ та гарантувати їм достатній рівень безпеки", — резюмували у СБУ.

Зазначимо, Департамент захисту державності займається одним з найважливіших пріоритетів СБУ — захистом держсуверенітету, територіальної цілісності та конституційного ладу. Співробітники відстежують та блокують пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної та іншої ворожнечі, посягання на права і свободи людини тощо.

Нагадаємо, наказ про звільнення Романа Семенченка з посади очільника Департаменту захисту національної державності гарант підписав 31 січня. Варто зауважити, що Семенченко обіймав цю посаду з 27 жовтня 2022 року. До цього він був уповноваженим президента з питань контролю за діяльністю СБУ. Семенченко працює в органах СБУ з 1993 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 12:12