Фото: росЗМІ

Нове повстання чи смерть: журналіст Грозєв спрогнозував майбутнє Пригожина

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв вважає, що за наступні півроку очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин може здійснити нову спробу військового перевороту в Російській Федерації. Не виключено також, що російський диктатор Володимир Путін захоче позбутися Пригожина.

Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times, пише УП.

Грозєв зазначив, що в одному зі своїх виступів Путін назвав Пригожина "зрадником" у зв'язку з організованим ним заколотом.

"Усі знають, що роблять зі "зрадниками", а Путін цього не робив. Він хоче бачити його мертвим. Він ще не може цього зробити. Через пів року Пригожин або помре, або почне новий переворот. Я не згоден ні з тим, ні з іншим, але я не бачу ні того, ні іншого", — сказав журналіст.

Розслідувач також констатував, що жодна з груп російських еліт, крім представників військово-промислового комплексу, не бачить сенсу в продовженні війни в Україні. На думку Грозєва, ці люди не хочуть повставати проти влади першими або поодинці.

Христо Грозєв, говорячи про можливі каталізатори нового повстання, припустив, що Путін може бути повалений внаслідок одного з двох сценаріїв.

"Або дилема ув'язненого може бути вирішена, або вони просто позбудуться його за допомогою більш скоординованого перевороту", — додав він.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов днями повідомив, що заколот "вагнерівців" на чолі з Пригожиним у Росії був заздалегідь узгоджений з диктатором Путіним. Для цього також залучили генералів.

Раніше Данілов спрогнозував ще один заколот у Росії із "походом на Москву". На його думку, російська влада у Кремлі вже повинна готуватися до цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.08.2023 08:12