Андрій Дончик. Джерело: Державне агентства України з питань кіно

Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик: що про нього відомо

Державне агентство з питань кіно призначило нового директора державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка". Ним став кінорежисер та продюсер Андрій Дончик.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

"З метою забезпечення ефективного функціонування Державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені  Олександра Довженка", Державне агентство України з питань кіно наказом від 8 травня 2024 року призначило на посаду генерального директора Кіностудії імені Олександра  Довженка — Андрія Дончика", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що під час воєнного стану директора кіностудії призначаються без конкурсного відбору строком не більше 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Що відомо про Андрія Дончика

Андрій Віталійович Дончик — український кіно- й телережисер, продюсер, заслужений діяч мистецтв України, володар призу кінокритиків Венеційського кінофестивалю, член Національної спілки кінематографістів, Голова Ради з державної підтримки кінематографії з 2019 по 2021 рік.

Він розпочав свою професійну діяльність асистентом режисера Київської кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Дончик має багаторічний режисерський та продюсерський досвід у створенні художніх, документальних фільмів та телевізійних програм. Зараз він є художнім керівником курсу, професором кафедри режисури кіно та телебачення Київського національного університету культури та мистецтв.

Нагадаємо, що українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", режисером якої є Мстислав Чернов, отримав "Оскар 2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2024 19:05